Ova web stranica koristi kolačiće (eng. cookies) radi pružanja boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Više informacija o tome možete pronaći u našoj Politici o zaštiti privatnosti. Ukoliko se slažete sa spremanjem kolačića na vaše računalo odaberite SLAŽEM SE

Manifestacije

Članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva Kamenica nastoje ponovno oživjeti stare tradicije iako ne u tako velikom obimu. Kako slika govori tisuću riječi ovdje ćemo reći samo ukratko o manifestacijama, a ostalo možete vidjeti u galeriji.
Za blagdan sv. Florijana odlaze na svetu misu. U obilježavanju sv. Florijana članovima Društva se pridružuju i članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva Bedenec, te se nakon mise svi zajedno okupljaju na Ravnoj Gori ili na drugom prikladnom mjestu gdje uz zakusku obilježavaju Dan vatrogasaca. Svake godine organizator okupljanja je drugo Društvo.
A za blagdan Župe Kamenica (Bartolovo) sudjeluju u procesiji kroz mjesto Kamenica u kojem sudjeluju i članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva Bedenec (s obzirom da se radi o Društvima koja djeluju na području iste Župe). Povodom Bartolova procesiji se priključuju i gosti; lovci, šumari, mažoretkinje, kuburaši, sportaši, limena glazba i drugi.
Također, na Skupštinama Dobrovoljnog vatrogasnog društva Kamenica sudjeluje preko 100 članova Društva, a još pedesetak je gostiju; članovi Dobrovoljnih vatrogasnih društava iz Lepoglave, Bedenca, Višnjice, Cvetlina, Bednje, Vrbna, Ivanca, Zdravstva iz Varaždina, Kaznionice u Lepoglavi, te gosti iz Udruga „glasna kubura Kamenica“, lovci, vinogradari, šumari i ugledni gosti koji potječu iz Kamenice ili su na bilo koji način pomogli Društvu.
Za svaku se Skupštinu pripreme izvještaji, pročitaju se planovi rada i financijski planovi, a svake se godine odaju priznanja članovima za rad u obliku Zahvalnica i Priznanja.

Ispis E-mail

logo hvz   logo vzvz   logo gss   logo duzs